Social Intranet - interne communicatie

Als illustrator kreeg ik de opdracht drie illustraties te maken voor het nieuwe social intranet van Alzheimer Nederland, dat in het najaar van 2023 werd gelanceerd. Deze illustraties worden in de communicatie rondom het project gebruikt om alle vrijwilligers te betrekken en enthousiast te maken voor het platform.

Het verhaal dat de illustraties vertellen draait om het idee van vrijwilligerswerk dat op een leuke en prettige manier kan worden uitgevoerd. De illustraties tonen enerzijds ‘het probleem’ – wat er mis kan gaan in de huidige situatie – en anderzijds ‘de oplossing’ – hoe het social intranet vrijwilligers ondersteunt en helpt. 

Met een vrolijke en energieke sfeer, en een beetje humor, worden vrijwilligers geïnspireerd en gemotiveerd om het intranet te omarmen, rekening houdend met hun leeftijd en digitale vaardigheden.

Rol: Illustratie

Client
Alzheimer Nederland

Huidig probleem: eindeloos zoeken naar informatie op het huidige vrijwilligersplein platform (alzheimervrijwilligers.nl). Vrijwilliger raakt gefrustreerd omdat informatie niet (goed) te vinden is. Dit kost tijd en energie, precies wat je niet wilt als vrijwilliger.


Oplossing: het social intranet is dé plek waar je alle informatie op een gestructureerde manier bij elkaar vindt met – wanneer nodig – een geweldige vindmachine.

Huidig probleem: als je gebruik maakt van meerdere systemen moet je elke keer opnieuw inloggen. Dit is gedoe: wachtwoorden vergeten, foutmeldingen etc. Dit ontmoedigt de vrijwilliger enorm.

Oplossing: met het social intranet wordt inloggen eenvoudiger en hoef je minder vaak op verschillende systemen in te loggen of je wachtwoord te onthouden.

Huidig probleem: andere vrijwilligers lastig weten te vinden

Oplossing: door het wie-is-wie boek in het social intranet kun je eenvoudig andere vrijwilligers vinden en contact met ze opnemen.